Borgviks museum

Borgviks Bruk AB var inte bara järnbruk utan även en betydande jordbruksegendom med stor besättning av mjöllkor och omfattande spannmålsproduktion.

Museet var från början ett spannmålsmagasin som användes för torkning av spannmål. Från sågen på andra sidan älven hämtades spån och annat avfall till pannhuset alldeles bredvid. Därifrån blåstes varmluft in i magasinets källare.

I samband med Billeruds 100-års jubileum 1983 byggdes magasinet om till museum och en utställning om skogen och skogsbruk visades.

Idag visas en permanent utställning om järnets väg från skogen till färdig produkt på plan 2 samt mindre utställningar på plan 1. Här finns också möjlighet att digitalt söka historisk information om platser och personer i Borgvik. Fråga i receptionen.

Öppettider 2021

Museet kommer vara öppet alla kvällar under Ljus och Kultur 29/10-7/11 18,00-21,00 kom in och prata lite eller köp en mugg med glögg o pepparkaka. Vi ser fram emot att träffa er som kom o hälsa på.

Väl medvetna om att Coronapandemin kan komma att sätta käppar i hjulet planerar vi ändå att ha så många av våra verksamheter som möjligt öppna.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppdaterar sidan så snart vi har ny information.